Dubbelspoor komt terug in een nieuwe gedaante, als hommage aan Louis Andriessen, die in 2021 stierf.. Andriessen schreef de muziek voor Dubbelspoor. Hij hield van het stuk. In de muziekwereld is er veel aandacht voor hem, maar hij was ook componist voor het theater.

Daarom nu deze hommage.

Iedereen kent wel het gevoel te willen verdwijnen, even niet op dit moment hier op deze plek te zijn, uit angst of schaamte of verdriet of onzekerheid. Dat gevoel was in 1986 aanleiding voor de dansvoorstelling Dubbelspoor, een voorstelling die gaat over wachten, of meer precies: het moment voordat je een belangrijk besluit neemt.

Wat gebeurt er als je, zonder je bestemming te weten, wacht op een trein die nooit stopt? Ben jij dat eigenlijk zelf die daar op het perron zit? Waar komt die ander ineens vandaan? Waar zijn we hier en waar gaan we naartoe?

Nu, in 2024/25, is het bijna 40 jaar na de eerste versie van Dubbelspoor en het wachten duurt voort. De twee oorspronkelijke performers (Carolien Dokter en Beppie Blankert) zitten nog steeds op het bankje in een verlaten stationnetje te wachten op de trein die nooit stopt.

   
   
 


 

   
Beppie Blankert Archief on line

Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam en Stichting TIN (Theater in Nederland) hebben de Theater Encyclopedie opgezet. Beppie's complete archief is nu opgenomen in dit publieke archief. Je vind het hier:  http://theaterencyclopedie.nl/wiki/Beppie_Blankert

   
Beppie Blankert is op Facebook
   
Beppie Blankert is op LinkedIn